2017. júl. 25.

3.rész - Fodrász

Sziasztok!
Hogy vagytok?
Remélem mindenki jól van. Aki nem... Hát, olvasson bele, hátha jobb kedve lesz.
Egyébként... Kicsit kiegészítettem a tegnapi napom. Már nagyon fáradt voltam este, és pár fontosabb részletet kihagytam. Remélem nincs harag 💕

Indul is a szombat!
Tegnap este még megcsináltam a kulcsom. Teleaggattam kicsi anime figurákkal. Van rajta a One Piece karakterei közül minimum három.
Aki esetleg nem ismeri, nagyon ajánlom! Örök kedvencem. Eddig nagyjából négyszer néztem végig.  Aztán Fairy Tail-es karakter is van rajta, meg No Game No Life-os, Death Note-os, Attack on Titan-os, ééés még sorolhatnám. Nagyon sok ilyen pici, aranyos kulcstartóm van figurákkal. Szinte gyűjtöm őket. Természetesen egy nyakbaakasztót is raktam rá, ami, a változatosság kedvéért, MondoCon-os.
Ma fogok menni fodrászhoz, és mint tudjátok, világosbarna hajat terveztem. Ma olyan kontaktlencsét is raktam be. Egyébként nem rossz a szemem, csak imádom a különböző színeket, és ezt ki is mutatom. Majd azt is leírom nektek, milyenek vannak nekem itthon.


Reggel a szokásos hétvégi időben keltem, reggel fél 10-kor. Igen, szombat van, aki elfelejtette volna :D Habár, ezt nem nagyon lehet. Még kint kellemes nyári idő van, gyengéden fúj a szél, nagyjából 24-25 fok lehet napon. Persze, ez délután 1-2 órára sokkal több lesz, de egyelőre még nem annyira meleg. Anyuék nincsenek itthon, ha jól emlékszem, most épp Los Angeles környékén járhatnak. Úgy döntöttek májusban, hogy az elhalasztott nászútjukat, most ejtik meg. Márpedig az egy teljes évig tartó világkörüli turné. Addig enyém a ház, a kiscicám, Sofie, meg minden. Nekem kell megoldani mindent.

Miután megreggeliztem, nem igazán tudtam, mit kezdjek magammal. Végül úgy döntöttem, elmegyek hamarabb a plázába, és akkor vásárolgatok is kicsit. Benézek, milyen új játékok vannak a Gamer Sarokban. Ez az egyik kedvenc üzletem, minden új játék megjelenik itt, konzolokat is lehet venni, meg minden. Habár most a One Piece- Pirate Warriors 3-ra vágyom. Csak az a gond vele, hogy már régebbi, és nem tudom, megvan-e itt. Annyira mondjuk nem régi, csak 2015-ös. Remélem, hogy meg tudom venni.
Elindultam a plázához. Még mindig imádok a parkban sétálni... Hirtelen annyi ötlet jön a bloghoz! Új design ötlet, új HTML-dobozok, meg minden. De mivel most volt design váltás, egy darabig maradunk ezzel. Útközben végiggondoltam, milyen az új osztályom. Rosaly-t egyből megkedveltem, nagyon aranyos lány. A többiek nem beszéltek annyit, de Kim is nagyon jó fej, igazán vagány csaj, meg Iris is nagyon aranyos. Van egy olyan érzésem, jól ki fogok jönni velük.

BAMM!!!
Basszus, belementem egy emberbe >< Igazából, annyira belemerültem a gondolataimba, hogy fel se tűnt, hogy belementem valakibe. Mikor felnéztem, egy nagyon helyes fiú állt ott. De hisz ismertem is! Az új osztályomba jár, Lysander. A szürke hajú, festett zöld hajvégű srác, aki helyén ülök, kidülledt szemekkel nézte, mégis mi bajom.
- Ne haragudj! Sajnálom, nem figyeltem, és véletlenül...
- Semmi gond. - beleszólt a mondandómba- Én is jobban figyelhettem volna. Csak el voltam foglalva a jegyzetfüzetem keresésével.
- Jegyzetfüzet?
- Igen, ide kijöttem dalokat írni délelőtt, aztán itt felejtettem, és nincsen a padon. Valószínűleg kiesett a táskámból. - Szegényke elég szerencsétlen... Elég nehéz elhagyni egy jegyzetfüzetet, neki mégis sikerült. De azért elég vicces volt, amilyen fejjel végig mondta.
- Ha gondolod... segíthetek megkeresni.
- Ohh, az nagy segítség lenne. Köszönöm.
Elkezdtük keresni. Sose gondoltam volna, hogy ilyen nagy a park. Először a pad körül néztem végig, aztán össze-vissza mászkáltam. Közben rengeteget beszélgettem Lys-sel. (Igen, megengedte, hogy így hívjam 💕 Olyan kis cuki így a neve, nem?) Megtudtam, hogy Castiellel együtt szoktak zenélni, és nagyon kíváncsi lettem, vajon milyenek lehetnek. Megígérte, hogy majd meghív egy próbájukra. Nagyon várom. >< Végül fél óra keresgélés után megtaláltam a füzetét a fa odvában. Valószínűleg valaki megtalálta, és oda tette fel. Nem volt egy jó ötlet, de legalább próbálkozott. Leültünk a szökőkút szélére, és megmutogatta a dalszövegeket. Nagyon tehetséges. Nagyon kíváncsi vagyok ez hogy szólhat, amikor a lágy hangjával elénekli... Kétség kívül várom a próbát, amire meghív.



- Köszönöm szépen a segítséget. Egyébként, hova igyekeztél amikor találkoztunk?
- Csak a plázába mentem volna. Átfestetem a hajam világosbarnára. De mivel unatkoztam otthon, gondoltam előtte vásárolni is elmegyek.
- Értem. Ne haragudj, hogy feltartottalak. Esetleg elkísérhetlek a plázába? - Wow, ez egyébként nagyon meglepett. :D Annyira kis cuki.
- Persze! Örülnék neki. Egyedül úgyis unalmasabb.
Elindultunk a plázába. Közel mentünk egymás mellett, néha éreztem ahogy a keze súrolja az enyém.
- Egyébként, Lys, te jársz valamilyen szakkörre?
- Nem igazán. Nincs időm ilyenekre. Iskola után Castiellel általában megyünk próbálni, utána pedig megírom a házit. Te tervezel valamelyikbe jelentkezni?
- Tegnap még több is érdekelt, de aztán rájöttem, hogy túl sok időt igényelnének, úgyhogy csak a rajzszakkört fontolgatom. Az énekkar is érdekelne, de kétlem, hogy fejlődni is lehet benne. Inkább amolyan iskolai, népdal éneklős, 4-5 fős szakkörnek hangzik.
- Csaknem érdekel téged az éneklés?
- De. Nagyon szeretek énekelni, habár nincs valami jó hangom hozzá. Rendszeresen éneklek otthon, hátha jobb leszek, de nem igazán megy.
- Ha eljössz a próbánkra... megmutatnád, ahogy énekelsz? - Nagyon meglepődtem. Miért lehet kíváncsi a hangomra?
- Persze. De csak szigorúan előttetek, mert ha utánatok kéne, nem mernék.
- Miért?
- Hát... Ha te, mint profi énekelsz előttem, akkor tudni fogom a különbséget. De ha én kezdem, akkor még nem lesz viszonyítási alapom. Nem akarok jobban beégni annál, amennyire muszáj.
- Ha rendszeresen énekelsz, nem lehet olyan rossz. De majd meglátjuk, még megbeszélem Castiellel. Mikor lenne neked jó?
- Nekem minden nap jó. Bármikor, akár most fodrász után is.
- Holnap is ráérsz? 3-tól próbálunk az iskola pincéjében.
- Ja, tényleg. Mondtad, hogy ott szoktatok. Miért ne? Oké, ha megbeszéled Castiellel, ott leszek. Csak majd szólj, hogy belement-e.
- Akkor megadod a számod?
- Ja, tényleg. Az kéne ahhoz. Akkor cseréljünk számot. - Nagyon zavarba jöttem.
Még mindig nem hiszem el, hogy ez megtörtént. Életemben először cseréltem számot egy majdnem teljesen ismeretlen fiúval. Nagyon reméltem, hogy hamar hív.
Még egy olyan 10 percet beszélgettünk, aztán beértünk a plázába. Még mindig volt 20 percem a fodrászig, úgyhogy megkértem Lys-t, kísérjen el a Gamer Sarokba.
Mikor beértünk, én egyből a játékokhoz rohantam.
- Mit szeretnél venni?
- Hát, egy 2015-ös fighting game-t, az a neve, hogy One Piece - Pirate Warriors 3. Nagyon remélem, hogy még lehet kapni.
- Segítek keresni.
Hatalmas a játékkínálat ebben a boltban, úgyhogy egyedül egy óra is kevés lett volna átnézni. Már rengeteg ideje kerestük, és kezdtem minden reményemet elveszteni, a kétségbeesés átvette rajtam az uralmat már, amikor 15 perc keresés után Lys odajött mellém, és a kezembe nyomta a keresett verzióját a játéknak.
Amikor megláttam, annyira megörültem neki, hogy teljesen megfeledkezve magamról, hirtelen átöleltem Lys-t. Ahogy rájöttem, mit csinálok, egyből elengedtem, és hátráltam kicsit. Az arcán meglepettség látszott, és kicsit elpirult. Kínos csend húzódott közénk, majd hirtelen megszólalt.
- Úgy látom, nagyon szeretted volna ezt megvenni.
- I-Igen. Mióta megtudtam, hogy van ilyen, vágyom rá, de csak most engedhetem meg magamnak.
- Értem. Akkor... indulunk a fodrászhoz?
- Igen, kéne. Különben elkések. - Elmentem kifizetni a játékot, aztán már indultunk is.
Felkísért, és egész végig beszélgettünk. Kicsit sem tűnt úgy, mintha őt zavarta volna az ölelés, ígyhát én se fordítottam rá túl sok figyelmet.
Mikor odaértünk a fodrászhoz láttam, hogy már várnak. Hátranéztem Lys-re.
- Megvársz vagy mész? - Láttam rajta, hogy egy pillanatra elgondolkodott.
- Szerintem megyek, ha nem gond. Megbeszélem Castiellel, hogy holnap jöhess, aztán felhívlak, és megbeszéljük.
- Oké. Várom. Szia!
- Szia, Maya.
Még láttam ahogy megfordul, és elmegy. Beléptem a fodrászatba, és egy hosszas (kb. 1 órás) folyamat után gyönyörű, világosbarna, egyenes hajjal mentem ki az üzletből.
Már csak haza kellett jönnöm, és a mai napom teljesen kész.

Itthon feküdtem az ágyon, Ros éppen kifaggatott a Lys-zel történtekről messengeren, mikor megszólalt a telefonom. Gyorsan felvettem, mikor láttam, hogy Lys az.
- Szia. Nem zavarlak?
- Dehogy zavarsz. Vártam, hogy hívj.
- Beszéltem Castiellel. Nagyon örülne ő is, ha hallana énekelni, és egyáltalán nem bánja, ha meghallgatod a próbát. Valószínűleg ő mást fog mondani, de valójában erre gondol. Csak meg kell tanulni az ő nyelvén beszélni. - Szóval valami olyat mondhatott, hogy kellek a fenének, ne menjek, és hogy nem akar megsüketülni. Legalábbis én így tudtam visszafordítani.
- Ohh, oké. Akkor 3-ra menjek a suli pincébe?
- Igen. Mi már bent leszünk, hogy előkészítsük a hangszereket, de meg fogod találni. Végig mész a folyosón, és a végén a lépcső mögött van a lejárat.
- Rendben. Majd igyekszek időben odaérni, és megpróbálok nem eltévedni.
- Akkor... várunk holnap. Szia.
- Ott leszek. Szia, Lys.
Ahogy leraktuk, Ros egyből kifaggatott a beszélgetés minden mondatáról. Már alig várja, hogy holnap meséljek, mi lesz a próbájukon. Igazság szerint, én is alig várom. Nagyon érdekel, miért akar hallani engem énekelni. Meg az is, hogy vajon ők hogy zenélnek. Tippem sincs, miért akar hallani énekelni. Szerintetek?

Ti is várjátok? 😊
Holnap minden kiderül.

Ha tetszett a napom, hagyj egy kommentet, egy like-ot, vagy oszd meg, kapsz érte egy 💖-et, és egy hatalmas ölelést. 🤗

4 megjegyzés:

  1. Uh �� Cserben hagytál, nagyon rövid lett.
    Viszont, amiért vele írtad az egyik (pontosan 2) animém, meg bocsájtok. Várom nagyon a folytatást.

    xoxo,
    Wia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, kevés, az tény, de sajnos csak ennyi fér bele egy napomba :/ Ne aggódj, nem fogsz csalódni a következő részben <3

      Maya <3

      Törlés
  2. Most ahogy elkezdtem olvasni, a Gossip Girl jutott eszembe (ismerik azt a fiatalok? *.* )
    Bár nem nagyon vagyok oda a szövegbeli (értsd: nem chat, facebook) emotikonokért, majd átsiklok felettük.
    Az előző fejezethez képest tényleg rövid lett, de tetszett :D Csak így tovább!

    xoxo,
    Vanessza

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az emotikonok azért kerültek bele leginkább, mert szerintem a szív jel nagyon is aranyos, de próbálom nagyon minimalizálni. Egyébként, a másik indok az az, hogy ez tulajdonképpen Maya blogja, ő pedig imádja az aranyos dolgokat, és szerintem beletenné ő is.
      Sajnos a Gossip Girl-ről csak hallottam, de ezek után mindenképpen utána nézek ;)

      Köszönöm a véleményed, nagyra értékelem.

      Xoxo,
      Vicky

      Törlés